Výborný guláš z hlívy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

50 dkg hlívy ústřičné
2 cibule (větší)
2 zelené papriky
3 lžíce sladké papriky
1 kostka Masoxu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky kmínu
3 lžíce sádla
2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle.

  2. Přidáme omytou a pokrájenou hlívu, zlehka osmahneme a přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání zalijeme vřelou vodou.

  3. Přidáme Masox a pokrájenou čerstvou zelenou papriku.

  4. Asi po 10 minutách vaření zahustíme tmavou instantní jíškou, dosolíme a případně přikořeníme čerstvě mletým barevným pepřem, feferonkou, či Tabascem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!