Výborné pařížské rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g mletého cukru
4 bílky
200 g mletých ořechů
2 lžíce hrubé mouky nebo strouhanky
Krém:
4 žloutky
1 celé vejce
3 PL krystalového cukru
2-3 PL kakaa
250 g másla
150 g mletého cukru
Poleva:
100 g čokolády na vaření
70-100 g ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme bílky, přidáme cukr a šleháme nad párou až je sníh horký. Odstavíme z plotny. Vmícháme ořechy a mouku nebo strouhanku. Necháme vychladnout.

  2. Ořechovou hmotu dáme do pytlíku a na pečící papír tvarujeme rohlíčky. Pečeme (spíše sušíme) v mírně vyhřáté troubě asi na 100°C.

  3. Na vychladlé rohlíčky ozdobně nastříkáme krém. Polejeme čokoládovou polevou.

  4. Krém: žloutky, vejce, cukr a kakao vyšleháme nad párou. Vymícháme máslo a mletý cukr. Do másla pomalu vmícháváme po troškách vychladlou čokoládovou hmotu.

  5. Můžete použít jakýkoliv krém, který máte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!