Výborné pařížské rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 300 g mletého cukru
- 4 bílky
- 200 g mletých ořechů
- 2 lžíce hrubé mouky nebo strouhanky
- Krém:
- 4 žloutky
- 1 celé vejce
- 3 PL krystalového cukru
- 2-3 PL kakaa
- 250 g másla
- 150 g mletého cukru
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 70-100 g ztuženého tuku
Postup Výborné pařížské rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme bílky, přidáme cukr a šleháme nad párou až je sníh horký. Odstavíme z plotny. Vmícháme ořechy a mouku nebo strouhanku. Necháme vychladnout.
Ořechovou hmotu dáme do pytlíku a na pečící papír tvarujeme rohlíčky. Pečeme (spíše sušíme) v mírně vyhřáté troubě asi na 100°C.
Na vychladlé rohlíčky ozdobně nastříkáme krém. Polejeme čokoládovou polevou.
Krém: žloutky, vejce, cukr a kakao vyšleháme nad párou. Vymícháme máslo a mletý cukr. Do másla pomalu vmícháváme po troškách vychladlou čokoládovou hmotu.
Můžete použít jakýkoliv krém, který máte rádi.