Voňavá rybářská sekaná
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 240 g Hoki filet (medailonky 3 ks)
- 250 g libového vepřového bůčku
- 60 ml mléka nebo vody
- 2 starší rohlíky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 kávová lžička soli
- 1/4 kávové lžičky mletého chilli
- 1/4 kávové lžičky mletého muškátového oříšku
- trochu oleje nebo sádla do pekáčku
Postup Voňavá rybářská sekaná
Postup přípravy receptu
-
Povolené rybí medailonky pomeleme na masovém mlýnku společně s bůčkem, cibulí, česnekem a rohlíky, které jsme si předem namočili do méka (vody).
Přidáme vaječný žloutek, sůl, ostatní koření a vše (nejlépe rukou) pořádně promícháme.
Vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku s trochou tuku a cca 100 ml vody.
Povrch sekané potřeme rozšlehaným bílkem a pekáček vložíme do předem rozpálené trouby. Za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme zhruba 35-40 minut do zlatavé barvy. Podáváme s chlebem nebo s různě upravenými bramborami.