Voňavá krkovice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 5 plátků krkovice
- 5 plných lžic hladké mouky
- 2 rovné lžíce Vegety nebo Harmony žlutého koření“
- 1 rovná lžíce sušené majoránky
- 1 rovná lžíce sušené bazalky
- 1 rovná lžička sušeného česneku
- 1 špetka pepře
- 1 rovná lžíce mleté sladké papriky
- olej
- sůl
Postup Voňavá krkovice
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osušíme, nařízneme okraje a naklepeme.
Poté obalíme ve směsi mouky a koření (na maso pořádně přimáčkneme).
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, poté podlijeme vařicí vodou do úrovně masa (neutopit) a přikryté podusíme za občasného dolití horké vody, cca 20 minut.
Ke konci necháme odpařit do požadovaného množství. Podle chuti dosolíme. Omáčku - sos již není třeba zahušťovat, vezme si mouku z masa. Podáváme s bramborem, kaší, knedlíky, rýží či těstovinami…podle chuti, hodí se vlastně ke všemu.