Voňavá krkovice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 plátků krkovice
5 plných lžic hladké mouky
2 rovné lžíce Vegety nebo Harmony žlutého koření“
1 rovná lžíce sušené majoránky
1 rovná lžíce sušené bazalky
1 rovná lžička sušeného česneku
1 špetka pepře
1 rovná lžíce mleté sladké papriky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osušíme, nařízneme okraje a naklepeme.

  2. Poté obalíme ve směsi mouky a koření (na maso pořádně přimáčkneme).

  3. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, poté podlijeme vařicí vodou do úrovně masa (neutopit) a přikryté podusíme za občasného dolití horké vody, cca 20 minut.

  4. Ke konci necháme odpařit do požadovaného množství. Podle chuti dosolíme. Omáčku - sos již není třeba zahušťovat, vezme si mouku z masa. Podáváme s bramborem, kaší, knedlíky, rýží či těstovinami…podle chuti, hodí se vlastně ke všemu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!