Slaný dort kulatý
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- na slaný korpus,zadělávaný v domácí pekárně:
- 320 ml mléka
- 40 g oleje
- 30 g solamylu
- 500 g polohrubé mouky
- 14 g sušeného droždí
- na naplnění a ozdobu:
- 20 dkg salát rumcajs jemně usekaný
- 30 dkg česneková pomazánka
- 20 dkg finská pomazánka
- salámy:
- 20 dkg Herkules
- 20 dkg Poličan
- 20 dkg Chorizo
- 20 dkg kuřecí debrecínka
- 10 dkg Ementál
- na ozdobu sterilované kukuřičky
- chilli papričky červené
- chilli papričky zelené
- sterilované cibulky
- rajčátka
- pórek
- trochu zelených oliv
- trochu černých oliv
- salátová okurka (na plátky)
- petrželka
- (droždí - nevím jestli to je to překlep a mají to být gramy nebo PL, což se mi nezdá)
Postup Slaný dort kulatý
Postup přípravy receptu
-
V DP zadělat a nechat vykynout těsto.
Formu o průměru 20cm vystříknout olejem, nebo vymazat. Těsto nalít a zarovnat, 10 min nechat ještě dokynout a na 160°C péct cca 30min dle trouby.
Hotový korpus nechat vychladnout,dvakrát proříznout, nerovný vršek odříznout.
Na proříznuté plochy naneseme pomazánky, saláty dle chuti v pěkné vrstvě.
Korpus složíme, na vrch naneseme poslední vydatnou vrstvu a pomažeme boky.
Dál už zdobíme dle fantazie. Já jsem boky olepila rozpůlenými plátky Choriza, vršek pokladla ruličkami z Poličanu a sýru a zdobila kornoutky choriza s ukrytou cibulkou, kornoutky z debrecínky s pálivou papričkou, růžičkami z Poličanu, rajčátky na párátku,proužky a vystřižené lístečky z listu pórku. Na závěr kolem spodku zastrkané malé větvičky petrželky.