Slaný dort kulatý

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

na slaný korpus,zadělávaný v domácí pekárně:
320 ml mléka
40 g oleje
30 g solamylu
500 g polohrubé mouky
14 g sušeného droždí
na naplnění a ozdobu:
20 dkg salát rumcajs jemně usekaný
30 dkg česneková pomazánka
20 dkg finská pomazánka
salámy:
20 dkg Herkules
20 dkg Poličan
20 dkg Chorizo
20 dkg kuřecí debrecínka
10 dkg Ementál
na ozdobu sterilované kukuřičky
chilli papričky červené
chilli papričky zelené
sterilované cibulky
rajčátka
pórek
trochu zelených oliv
trochu černých oliv
salátová okurka (na plátky)
petrželka
(droždí - nevím jestli to je to překlep a mají to být gramy nebo PL, což se mi nezdá)

Postup přípravy receptu

  1. V DP zadělat a nechat vykynout těsto.

  2. Formu o průměru 20cm vystříknout olejem, nebo vymazat. Těsto nalít a zarovnat, 10 min nechat ještě dokynout a na 160°C péct cca 30min dle trouby.

  3. Hotový korpus nechat vychladnout,dvakrát proříznout, nerovný vršek odříznout.

  4. Na proříznuté plochy naneseme pomazánky, saláty dle chuti v pěkné vrstvě.

  5. Korpus složíme, na vrch naneseme poslední vydatnou vrstvu a pomažeme boky.

  6. Dál už zdobíme dle fantazie. Já jsem boky olepila rozpůlenými plátky Choriza, vršek pokladla ruličkami z Poličanu a sýru a zdobila kornoutky choriza s ukrytou cibulkou, kornoutky z debrecínky s pálivou papričkou, růžičkami z Poličanu, rajčátky na párátku,proužky a vystřižené lístečky z listu pórku. Na závěr kolem spodku zastrkané malé větvičky petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!