Volské oko v chlebu
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 plátek chleba
- olej na smažení
- 1 plátek šunky od kosti nebo dušené
- sýr dle chuti, nastrouhaný nebo plátek
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- mletá paprika nebo chilli
Postup Volské oko v chlebu
Postup přípravy receptu
-
Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku osmažit.
Po osmažení oba kusy otočíme, do otvoru po střídce vložíme plátek šunky, na ten dáme plátek sýru, který může být i nastrouhaný nebo drobně pokrájený a na ten rozklepneme vejce, které osolíme, opepříme a posypeme troškou papriky nebo chilli.
Osmaženou střídku vyndáme o chvilku dřív a naplněnou kůrku na chvilku přiklopíme poklicí, aby se bílek rychleji srazil, ale žloutek by měl zůstat trošku tekutější.
Na talíř s osmaženou střídkou položíme naplněnou kůrku a ihned podáváme. Nejlépe se zeleninovou oblohou.
Sýr použijeme dle vlastní chuti: niva, hermelín, čedar, gouda...