Víkendová snídaně R-om-i-k- domácí bylinkový obložený chléb
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- Domácí bylinkový chléb:
- 200 ml vlažného mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce tymiánu
- 1 lžíce bazalky
- 1 lžíce majoránky
- 200 g chlebové mouky
- 200 g celozrnné mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- sušené maso
- čerstvý sýr s bylinkami
- máslo
- okurky
- ředkvičky
Postup Víkendová snídaně R-om-i-k- domácí bylinkový obložený chléb
Postup přípravy receptu
-
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední).
Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom veškeré suroviny do pevného těsta, které v troubě v nějaké pečící nádobě upečete cca na 160-175 stupňů cca 2 hodiny. Chléb musí být pevný a mít na poklep krásný dutý zvuk.
No a potom už jsem jenom chlebíček nakrájela, pomazala slabě máslem, obložila sýrem, masem a zeleninou a cpali jsme se.