Uzené maso v hořčičné omáčce

Recepty, Omáčky

Suroviny

450 g libové uzené krkovice
4 vrchovaté lžíce mouky
3 lžíce Dijonské hořčice se zeleným pepřem
1 kelímek smetany na vaření (12%)
1 l zeleninového bujónu nebo vývaru
4 lžíce másla
cibule
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájejte na drobno a v hrnci restujte na másle.

  2. Přidejte mouku, osmažte dorůžova, přilijte vývar a metličkou rozmíchejte.

  3. Do takto připraveného základu, přidejte hořčici, promíchejte, přeceďte nebo rozmixujte tyčovým mixérem.

  4. Vlijte smetanu a ještě krátce povařte.

  5. Uzené maso nakrájejte na nudličky (popř. kostičky, plátky) a zprudka je nasucho na nepřilnavé pánvi opečte.

  6. Osmažené maso vložte do omáčky, promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí. Podáváme s kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!