Uzené maso v hořčičné omáčce
Recepty, OmáčkySuroviny
- 450 g libové uzené krkovice
- 4 vrchovaté lžíce mouky
- 3 lžíce Dijonské hořčice se zeleným pepřem
- 1 kelímek smetany na vaření (12%)
- 1 l zeleninového bujónu nebo vývaru
- 4 lžíce másla
- cibule
- sůl
Postup Uzené maso v hořčičné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájejte na drobno a v hrnci restujte na másle.
Přidejte mouku, osmažte dorůžova, přilijte vývar a metličkou rozmíchejte.
Do takto připraveného základu, přidejte hořčici, promíchejte, přeceďte nebo rozmixujte tyčovým mixérem.
Vlijte smetanu a ještě krátce povařte.
Uzené maso nakrájejte na nudličky (popř. kostičky, plátky) a zprudka je nasucho na nepřilnavé pánvi opečte.
Osmažené maso vložte do omáčky, promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí. Podáváme s kynutým knedlíkem.