Bábovka Běta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 200 g cukru
- 1 dcl oleje
- 1 dcl horké vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový pudink
- 1 prášek do pečiva
- citronová kůra
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
Postup Bábovka Běta
Postup přípravy receptu
-
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, po částech přidáváme horkou vodu a olej. Přidáme mouku smíchanou s pudinkem a práškem do peč., citr. kůru a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Z kakaa a rumu umícháme kašičku, přidáme část těsta a dobře rozmícháme. Do vymaštěné a moukou vysypané formy vkládáme střídavě světlé a tmavé těsto.
Pečeme na 160°C asi 30min.