Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Domácí cibulový chléb:
310 ml vody
1 lžíce oleje
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce soli
1 lžička cukru
380 g pšeničné hladké mouky
120 g žitné chlebové mouky
1 lžička kmínu
1 lžička sušeného droždí
cibule
vejce
sůl
pepř
plnotučná hořčice
dijonská hořčice
pažitka
cibule
sýr (Niva)
okurka
ředkvička
čerstvá paprika

Postup přípravy receptu

  1. V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (ne horkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom veškeré suroviny do pevného těsta, které v troubě v nějaké pečící nádobě upečete cca na 160-175°C cca 2 hodiny. Chléb musí být pevný a mít na poklep krásný dutý zvuk.

  2. V nádobě jsem si rozšlehala vajíčka. Na pánvi jsem si nasucho udělal smaženky: rozlila jsem část vajec do krajů, osolila, opepřila, ve chvíli kdy se začnou tvořit bubliny otočila jsem. Smaženky jsem rozkrájela na požadovaný tvar (kdo chce může smaženky rovnou smažit do požadovaného tvaru).

  3. Na chleba jsem dala plnotučnou hořčici, trochu dijonské a posypala pažitkou, na to jsem položila vajíčko, které jsem lehce posypala nastrouhaným sýrem, dala jsem pár jemných půl koleček cibule a obložila zeleninkou. Zbytek zeleninky jsem servírovala zvlášť na doobložení dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!