Buchta *TANG*
Recepty, MoučníkySuroviny
- Buchta:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- Krém:
- 2 zakysané smetany
- 1 šlehačka
- 1 vanilkový cukr
- Vršek:
- 1 l vody
- 120 g cukru
- 2 vanilkové pudinky
- 2 citronové tangy
Postup Buchta *TANG*
Postup přípravy receptu
-
Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a a vyšlehaný sníh z bílků. Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Buchtu dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C. Buchta je upečená, když se začnou okraje odlupovat od plechu.
Potom smícháme zakysané smetany s vyšlehanou šlehačkou a cukrem a natřeme na vychladlou placku.
V kastrůlku si uvaříme vodu s cukrem, do které pak přidáme pudink a tang. Mícháme, dokud není hmota vychladlá a poté nalijeme na buchtu, necháme v ledničce vychladnout.