Buchta *TANG*

Recepty, Moučníky

Suroviny

Buchta:
4 vejce
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml mléka
Krém:
2 zakysané smetany
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
Vršek:
1 l vody
120 g cukru
2 vanilkové pudinky
2 citronové tangy

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a a vyšlehaný sníh z bílků. Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

  2. Buchtu dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C. Buchta je upečená, když se začnou okraje odlupovat od plechu.

  3. Potom smícháme zakysané smetany s vyšlehanou šlehačkou a cukrem a natřeme na vychladlou placku.

  4. V kastrůlku si uvaříme vodu s cukrem, do které pak přidáme pudink a tang. Mícháme, dokud není hmota vychladlá a poté nalijeme na buchtu, necháme v ledničce vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!