Vepřový plátek v zelenině a polotovaru z papiňáku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové krkovice (nebo plecka - 4 silnější plátky)
- Na marinádu:
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 80 g gazdovské slaniny
- 1 cibuli (velkou)
- 3 masité papriky (velké)
- 2 rajčata (velká, zbavená slupky)
- 1/2 balíčku Gusto Fix goulash /zahušťovací polotovar zakoupený v Kauflandu)
Postup Vepřový plátek v zelenině a polotovaru z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
V hlubší nádobce s víčkem si umícháme marinádu, ve které obalíme plátky masa a dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice. Pokud necháme i 24 hodin, také se nic nestane.
Papiňák (tlakový hrnec) rozehřejeme a napřímo, bez tuku vložíme odpočaté plátky masa, které prudce po obou stranách orestujeme.
Maso vyjmeme, do hrnce dáme slaninu nakrájenou na širší špalíčky a necháme cca 3 minuty osmahnout. Přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a další 3 minuty restujeme.
Na tento základ dáme maso, zasypeme na kostičky nakrájenými rajčaty a na širší proužky nakrájenými paprikami. Vše podlijeme 300 ml horké vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Od doby varu vaříme na mírném plameni 25 minut. Poté hrnec ochladíme, maso vyjmeme a odložíme bokem.
V 50 ml studené vody rozmícháme Fix goulash, který vlijeme do hrnce se šťávou, vložíme odložené maso a za občasného promíchávání ode dna necháme 10 minut provařit. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.