Letošní tvarohová štola s mandlovým a vanilkovým pudingem, plněná kokosovým sukem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 480 g mouky (240 g hladké mouky a 240 g polohrubé mouky)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1/2 sáčku mandlového a 1/2 sáčku vanilkového pudingu
- 1 lžička rumu
- 200 g válečku kokosového bílého suku
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100 g moučkového cukru (nebo jen stevie, kdo je diabetik)
- špetka soli
- 50 g sekaných mandlí
- 80 g kandovaných višní a pomeranče (kandované ovoce nám nahradí cukr)
- 40 g rozinek
- 120 g másla
- kůra z jednoho citronu
- máslo na potření štoly
- +
- moučkový cukr na posypání
Postup Letošní tvarohová štola s mandlovým a vanilkovým pudingem, plněná kokosovým sukem
Postup přípravy receptu
-
Oba cukry vyšleháme s vejci, měkkým tvarohem, rumem a změklým máslem. Mouku smícháme s pudingovými prášky, s práškem do pečiva a špetkou soli.
Postupně přidáváme k vaječné, vyšlehané směsi i promíchanou mouku. Zapracujeme do těsta rozinky, kandované višně a kandovaný pomeranč.
Vyválíme obdélníkový plát. Podél jedné strany obdélníkového plátu položíme váleček kokosového suku. Nejprve přes něj přehneme kratší a pak delší stranu těsta.. Hřbetem ruky uděláme do těsta mělkou rýhu.
Štolu přendáme na plech, překryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 -170 stupňů po dobu cca 30 minut. Po sejmutí alobalu, pečeme štolu dál, už jen dorůžova (cca 25 - 30 minut).
Po vyjmutí z trouby štolu potřeme máslem a hustě pocukrujeme.