Houbová omáčka s letošními čerstvými houbami
Recepty, HoubySuroviny
- 100 ml oleje
- 100 g másla
- 1 větší cibule
- 300 g čerstvých lesních hub (hříbek, klouzek a babky)
- 200 ml zeleninového vývaru
- 200 ml zakysané smetany
- 150 ml mléka
- pepř
- drcený kmín
- mletý bobkový list
- petrželka
- špetka muškátového květu
- hladká mouku nebo solamyl na zahuštění podle potřeby
Postup Houbová omáčka s letošními čerstvými houbami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět jednu cibuli. Přidáme mletý bobkový list, vsypeme očištěné pokrájené lesní houby a dál restujeme s cibulí.
Přidáme máslo na zjemnění, směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, ochutíme muškátovým květem. Zasypeme nasekanou petrželkou.
Houby zalijeme vývarem. Necháme krátce povařit. Trochu sosu si odebereme do misky, zakvrdláme se zakysanou smetanou s mlékem a moukou (solamylem). Vmícháme k houbám. Dál necháme vařit cca 10 minut. Podáváme s kurkumovým knedlíkem.