Vepřový ořez na rozmarýnu
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 500 g vepřového ořezu
- kousek uzeného špeku (nemusí být)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
- štipec drceného kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- sádlo (nebo olej)
- pepř
- sůl
Postup Vepřový ořez na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme vývarem nebo jen vodou tak, aby bylo maso pod vodou.
Přidáme rozmarýn, kmín, česnek nařezaný na plátky a sůl podle chuti, dusíme na nejnižší teplotě.
Když je maso měkké přidáme mouku rozšlehanou ve 250 ml vody, zalijeme a necháme ještě 15 minut houstnout, omáčku si zredukujeme na množství dle porcí a dochutíme.