Vepřový ořez na rozmarýnu

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

500 g vepřového ořezu
kousek uzeného špeku (nemusí být)
2 cibule
3 stroužky česneku
3 větvičky čerstvého rozmarýnu
štipec drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky
sádlo (nebo olej)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme vývarem nebo jen vodou tak, aby bylo maso pod vodou.

  2. Přidáme rozmarýn, kmín, česnek nařezaný na plátky a sůl podle chuti, dusíme na nejnižší teplotě.

  3. Když je maso měkké přidáme mouku rozšlehanou ve 250 ml vody, zalijeme a necháme ještě 15 minut houstnout, omáčku si zredukujeme na množství dle porcí a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!