Vepřový Hot Guláš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg plecka
- 100 g uzené slaniny (nebo špeku)
- 2 ks střední cibule
- 2 ks červené papriky
- několik kozích rohů
- 3 ks rajčat
- 3 ks stroužků česneku
- 1 KL soli
- 3 dl černého piva
- 2 ks kostek zeleninového bujonu nebo PL Vegety
- 1 PL Maggi
- 1 PL vrchovatá Solamylu nebo kukuřičného škrobu
- 2-3 PL mleté sladké papriky
- 2 PL hladké mouky
- 1/2 l vody na záklechtku
- kmín
- pepř
- sůl
- 3 PL oleje
- chilli omáčka (když kozí rohy nepálí)
Postup Vepřový Hot Guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky (~4cm), dáme do misky a promísíme se škrobem - maso pak nepustí šťávu a bude krásně křehké, jinak je jak smrkové špalíky!:-).
Špek nakrájíme na drobné kousky a dáme na olej do širokého kastrolu s nepřilnnavou úpravou vysmažit.
Vložíme maso, dáme hořák naplno a smažíme, dokud nezačnou kraje zlátnout, tj. ~ 10 minut.
Poté odstavíme z hořáku a maso vyjmeme děravou lžící zpět do misky.
Vrátíme kastrol na hořák, vložíme na tenko pokrájené cibule s kmínem a osmahnem trochu do hněda. Přidáme mletou papriku, mícháme, počítáme zvolna do pěti a ihned zalijeme šálkem vroucí vody - pozor pěkně to vypění!
Vložíme zpět maso, podlijeme pivem, vložíme bujon, opepříme a zvolna dusíme.
Každych 10 minut mícháme a podléváme aby maso bylo do 1/2 ponořené.
Po vypotřebování piva podléváme vodou. Asi po 40 minutách přidáme pokrájené papriky a kocí rohy, dusíme do doby než vařečkou přepůlíme jeden z kousků masa.
Potom přidáme mix rajčat a česneku, zalijeme záklechtkou s potřebným množstvím vody, povaříme 15 minut, přidáme rozemnutou majoránku, případně dosolíme a doostříme čili omáčkou. Necháme vypnuté zakryté 10 minut dojít (někdy taky ne).