Tuňák po chunansku

Recepty, Ryby

Suroviny

2 steaky tuňáka
2 stroužky česneku
asi 2 cm kořene zázvoru
1 střední cibule
2 PL ostré sojové omáčky
1 PL Sherry
60 ml čistého vývaru
olej
sůl
cukr
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, zázvor a česnek nasekáme na co nejjemnější kousky.

  2. Rozpálíme olej a restujeme cibuli.

  3. Než se nám cibule orestuje osolíme tuňáka a ogrilujeme ho asi 2 minuty z každé strany. Po ogrilování dáme bokem.

  4. Do orestovné cibule přidáme zázvor a česnek, promícháme, přilijeme sojovou omáčku, sherry, vývar a cukr.

  5. Promícháme a vložíme tuňáka.

  6. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 10 minut.

  7. Po 10 minutách odklopíne, přidáme plamen a odpařujeme tekutinu dokud omáčka nezhoustne. Tuňáka stále přeléváme omáčkou. Pokud máte rádi ostré, omáčku dochutíme chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!