Tuňák po chunansku
Recepty, RybySuroviny
- 2 steaky tuňáka
- 2 stroužky česneku
- asi 2 cm kořene zázvoru
- 1 střední cibule
- 2 PL ostré sojové omáčky
- 1 PL Sherry
- 60 ml čistého vývaru
- olej
- sůl
- cukr
- chilli
Postup Tuňák po chunansku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, zázvor a česnek nasekáme na co nejjemnější kousky.
Rozpálíme olej a restujeme cibuli.
Než se nám cibule orestuje osolíme tuňáka a ogrilujeme ho asi 2 minuty z každé strany. Po ogrilování dáme bokem.
Do orestovné cibule přidáme zázvor a česnek, promícháme, přilijeme sojovou omáčku, sherry, vývar a cukr.
Promícháme a vložíme tuňáka.
Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 10 minut.
Po 10 minutách odklopíne, přidáme plamen a odpařujeme tekutinu dokud omáčka nezhoustne. Tuňáka stále přeléváme omáčkou. Pokud máte rádi ostré, omáčku dochutíme chilli.