Vepřovy bůček plněný žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g libovějšího bůčku
- 2-4 listy hlávkoveho zelí
- 150 g dušených žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- kmín
- 300 ml vody
- 1 lžice hladké mouky
- sekaná petrželka
Postup Vepřovy bůček plněný žampiony
Postup přípravy receptu
-
Bůček 2x podélně rozřízneme tak, aby vznikly 2 kapsy. Ty rozevřeme, uvnitř osolíme a vložime do nich listy zelí a dušené žampiony. Kapsy pak párátky spojíme.
V tlakovém hrnci nasucho opečeme bůček, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, česnek, na špičku nože kmínu, podlijeme vodou a dusíme asi 30-40 minut.
Měkké maso vyndáme, šťávu přecedíme do kastrolu, zaprášíme moukou, zamícháme, povaříme.
Bůček nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Podáváme s vařenými bramborami posypanými sekanou petrželkou.