Vepřové, zelí a kroupy - variace na estonské kapsad mugli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového plecka (krkovička, kotleta)
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 500 g kysaného zelí
- 200 g ječných krup
- 2 sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu (střední velikost)
- 1 cibule
- cukr
- bobkový list
- pepř
- sůl
Postup Vepřové, zelí a kroupy - variace na estonské kapsad mugli
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme kostky osoleného a opepřeného vepřového masa a bobkový list. Opečeme dohněda a přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké půlkroužky. Vše opečeme dohněda a poté přidáme kysané zelí, promíchané s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.
Zároveň uvaříme v osolené vodě ječné kroupy doměkka. Přidáme je k masovo - zelné směsi i s trochou vody (šlemu), ve které se vařily, promícháme a dodusíme doměkka. Podáváme se zeleninovým salátem.