Vepřové, zelí a kroupy - variace na estonské kapsad mugli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového plecka (krkovička, kotleta)
100 g anglické slaniny vcelku
500 g kysaného zelí
200 g ječných krup
2 sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu (střední velikost)
1 cibule
cukr
bobkový list
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme kostky osoleného a opepřeného vepřového masa a bobkový list. Opečeme dohněda a přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké půlkroužky. Vše opečeme dohněda a poté přidáme kysané zelí, promíchané s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.

  2. Zároveň uvaříme v osolené vodě ječné kroupy doměkka. Přidáme je k masovo - zelné směsi i s trochou vody (šlemu), ve které se vařily, promícháme a dodusíme doměkka. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!