Vepřové závitky na víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
8 plátků uzené šunky
1 lžíce rajčatového protlaku
500 ml červeného vína
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 lžíce cukru
2 mrkve
hořčice
mouka
pepř
sůl
smažené cibulové kroužky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek poklademe dvěma kolečky šunky, srolujeme a svážeme nití.

  2. Připravené rolky osmažíme zprudka ze všech stran na oleji, lehce zaprášíme moukou, přendáme je do pekáčku i s výpekem, podlijeme vínem, přidáme protlak, cukr, česnek, mrkev očištěnou nakrájenou na čtvrtky, bobkový list, osolíme, přikryjeme alobalem a dáme péct na hodinu při 180°C.

  3. Závitky podáváme buď celé nebo je nakrájíme na plátky, záleží na velikosti a poklademe osmaženou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!