Vepřové závitky na víně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty
- 8 plátků uzené šunky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml červeného vína
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce cukru
- 2 mrkve
- hořčice
- mouka
- pepř
- sůl
- smažené cibulové kroužky
Postup Vepřové závitky na víně
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek poklademe dvěma kolečky šunky, srolujeme a svážeme nití.
Připravené rolky osmažíme zprudka ze všech stran na oleji, lehce zaprášíme moukou, přendáme je do pekáčku i s výpekem, podlijeme vínem, přidáme protlak, cukr, česnek, mrkev očištěnou nakrájenou na čtvrtky, bobkový list, osolíme, přikryjeme alobalem a dáme péct na hodinu při 180°C.
Závitky podáváme buď celé nebo je nakrájíme na plátky, záleží na velikosti a poklademe osmaženou cibulí.