Ryba v křehkém těstě
Recepty, RybySuroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 1 lžíce škrobové moučky (Solamyl, Gustin, maizena a pod.)
- 100 g másla
- 1 vejce
- lžička soli
- 120 ml vody (musela jsem trošku přidat, asi jsem měla malé vajíčko)
- Dále:
- rybí filety - měla jsem pangase, ale může být jakákoliv ryba, neměla by mít kosti
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- směs provensálských bylinek
- vejce na potření
- sezamová semínka na posypání (nebo jiná)
Postup Ryba v křehkém těstě
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku a škrobovou moučku dáme na vál, uděláme důlek, vklepneme vejce, osolíme, přidáme na kousky nasekané máslo a pomocí vody vytvoříme hladké, nelepivé těsto.
Rozdělíme na 4 části. Po částech rozválíme, položíme rybí filetu, osolíme, pokapeme citronem, posypeme bylinkami, druhou půlku těsta přehneme, vytvoříme tvar ryby, pomocí kousků těsta dotvoříme. Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme semínky.
Pečeme v troubě předehřáté na 180-200°C dočervena. Podáváme se salátem.