Ryba v křehkém těstě

Recepty, Ryby

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
1 lžíce škrobové moučky (Solamyl, Gustin, maizena a pod.)
100 g másla
1 vejce
lžička soli
120 ml vody (musela jsem trošku přidat, asi jsem měla malé vajíčko)
Dále:
rybí filety - měla jsem pangase, ale může být jakákoliv ryba, neměla by mít kosti
sůl
pepř
citronová šťáva
směs provensálských bylinek
vejce na potření
sezamová semínka na posypání (nebo jiná)

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku a škrobovou moučku dáme na vál, uděláme důlek, vklepneme vejce, osolíme, přidáme na kousky nasekané máslo a pomocí vody vytvoříme hladké, nelepivé těsto.

  2. Rozdělíme na 4 části. Po částech rozválíme, položíme rybí filetu, osolíme, pokapeme citronem, posypeme bylinkami, druhou půlku těsta přehneme, vytvoříme tvar ryby, pomocí kousků těsta dotvoříme. Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme semínky.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180-200°C dočervena. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!