Vepřová pečeně na šalvěji

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně (vcelku, nejlépe s kostí)
šalvěj
sůl
pepř
2 jablka nakrájená na plátky (půlměsíčky)
máslo (cca 1-2 lžíce)

Postup přípravy receptu

  1. Pěčeni osolíme, opepříme ze všech stran a posypeme šalvěji (lístky, já používám drcenou a posypu ze všech stran).

  2. Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme do trouby na 170-175°C na cca 60-80 minut (hotové poznáte dle zlatavé barvy kůrky).

  3. Mezitím si nakrájíme jablka, na panvičce rozpustíme maslo a jablka lehounce podusíme (jablka musí změknout a být vláčná, ale pozor ať nespálíte máslo).

  4. Pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme s jablky. Jako příloha jsou možné brambory. Lepe mi chutná s rýží, (Jasmínová rýže osmahlá na másle (minutka až minutka a půl), pak zalijeme vodou a vaříme dokud se voda nevyvaří cca 10-15 min., přikryjeme a necháme dojít.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!