Čokoládové řezy ke kávě

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
7 vajec
150 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
100 g másla
150 g moučkového cukru
10 g čokolády
Krém:
3 celá vejce
150-180 g moučkového cukru
50 g čokolády
250 g másla
Poleva:
1 zakysaná smetana
1 čokoláda na vaření
meruňková marmeláda
50 ml rumu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny.

  2. Pak přidáme žloutky a měkkou čokoládu (já jsem ji trochu nahřála nad párou)a dobře rozmícháme.

  3. Nakonec vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.

  4. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Pečeme pomalu při mírné teplotě a po upečení necháme vychladnout.

  6. Nad párou šleháme celá vejce s moučkovým cukrem,dokud vše nezhoustne.

  7. Zvlášť vymícháme máslo s rozpuštěnou čokoládou a přimícháme k vychlazeným vyšlehaným vejcím.

  8. Na polevu rozpustíme nad párou čokoládu a ještě do teplé vmícháme kysanou smetanu. Vymícháme hladkou polevu.

  9. Piškot potřeme džemem smíchaným s rumem.

  10. Pak navrstvíme krém a nakonec polijeme polevou. Necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!