Zapékaný karfiol s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
2 cibuľe
sůl
mletý pepř
oregáno
2 polévkové lžíce kečupu
3 stroužky česneku
2 polévkové lžíce oleje
1 čerstvá paprika
1 rajče
1 květák
5-6 brambor
1 smetana na šlahání ale může být i kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky, zemiaky očitíme a opláchneme, dáme do osolenej vriacej vody variť asi 10 minút. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso, korenie, oregana podusíme 10 minút.

  2. Potom pridáme prelisovaný cesnak a kečup chvíku ešte dusíme a odstavíme. Misu vymastíme, na spodok dáme karfiol, mleté mäso, papriku a rajčiny nakrájané na kocky, nakoniec zalejeme smotanou a dáme piecť na 40-45 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!