Zapékaný karfiol s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 2 cibuľe
- sůl
- mletý pepř
- oregáno
- 2 polévkové lžíce kečupu
- 3 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 čerstvá paprika
- 1 rajče
- 1 květák
- 5-6 brambor
- 1 smetana na šlahání ale může být i kysaná smetana
Postup Zapékaný karfiol s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Karfiol rozoberieme na ružičky, zemiaky očitíme a opláchneme, dáme do osolenej vriacej vody variť asi 10 minút. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso, korenie, oregana podusíme 10 minút.
Potom pridáme prelisovaný cesnak a kečup chvíku ešte dusíme a odstavíme. Misu vymastíme, na spodok dáme karfiol, mleté mäso, papriku a rajčiny nakrájané na kocky, nakoniec zalejeme smotanou a dáme piecť na 40-45 minút.