Vepřové výpečky na pivu a zázvoru
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g libového bůčku
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 ml světlého slabšího piva
- vývar nebo voda
- lžíce rajčatového protlaku
- hořčice
- 1-2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
- sladká paprika
- pálivá paprika
- 2 lžíce sušených brusinek
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Vepřové výpečky na pivu a zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky.
Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smícháme s masem a necháme uležet nejméně hodinu.
Před pečením smícháme maso s nakrájenou cibulí, hořčicí, protlakem a zázvorem.
Vyhřejeme troubu a maso zatím bez podlití dáme na 10 minut zapéct.
Poté ho zalijeme pivem, přikryjeme poklicí a pečeme při 180 stupních do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem nebo horkou vodou. V polovině pečení vsypeme brusinky. Zahušťovat se nemusí.