Vepřové španělské závitky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 3 vejce
- 6 plátků anglické slaniny
- 3 nakládané okurky
- 1 velká cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sádla
- worcester
- tmavá jíška
- vývar
Postup Vepřové španělské závitky
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, z cibule odkrojíme 3 plátky a zbytek nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na podélné plátky a polovinu jich překrájíme nadrobno. Z očištěného masa nakrájíme 3 plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na každý plátek masa položíme 2 kousky slaniny, 2 čtvrtky vejce, cibuli a okurku. Pevně srolujeme a svážeme nebo sepneme jehlou, párátkem nebo svorkou. Na hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a na něm dozlatova osmažíme cibuli, kterou pak odsuneme stranou, a na volném místě ze všech stran orestujeme závitky a protlak. Podlijeme částí horkého vývaru, zakryjeme poklicí. Dle potřeby přiléváme vývar a zvolna dusíme, dokud není maso měkké.
Závitky vyndáme a udržujeme teplé. Přilijeme vývar a zahustíme domácí (lze i koupenou) jíškou, a povaříme do požadované hustoty. Do omáčky vložíme zpět závitky, zbylá pokrájená vejce, nakrájenou okurku, a zakápneme worcesterem. Podáváme nejlépe s rýží, ale lze i s knedlíkem nebo těstovinami.