Rychlá omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 silnější plátky slaniny
- 400 g uzeniny
- 2 vejce
- cibule
- olej
- menší mrkev
- kostku masoxu
- sůl
- pepř
- Na záklechtku:
- hladká mouka
- voda
Postup Rychlá omáčka
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si cibulový základ. Mezitím než nám zesklovatí, si nakrájíme slaninu a uzeninu, kterou přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody (asi 1/4 skleničky).
Přidáme vejce a zamícháme. Hned dolijeme vodou, aby jsme neudělali míchaná vejce. Přidáme masox a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme zavřít.
Potom zaděláme záklechtkou a asi 15-20 minut necháme na mírném ohni povařit. Jako přílohu podáváme knedlík anebo rýži.