Pikantní sýrové tortellini s třešňovými rajčátky a listovým špenátem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g balení tortelliny plněné sýrem (suché nebo chlazené)
- 300 g čerstvého listového špenátu
- 1 feferonka (i dvě..)
- 250 g cherry rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíce másla
- 1 naťová cibulka
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu nebo sýru Gran moravia
- lžička cukru
- sůl
- pepř
Postup Pikantní sýrové tortellini s třešňovými rajčátky a listovým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Tortellini si uvaříme podle návodu na obalu, já jsem místo soli dala gelový gurmánský bujon od Maggi. Mezitím, co se nám vaří těstoviny, připravíme zbytek: špenát propláchneme, já odlamuji stonky, ale není to nutné.
Zalijeme vroucí vodou a minutku necháme spařit. Pak ihned přemístíme do sítka a prolijeme ledovou vodou, aby si špenát uchoval krásnou, svěží zelenou barvičku. Necháme odkapat.
Ve woku si rozpálíme olej a máslo, přihodíme na drobno pokrájenou feferonku, krátce orestujeme. Přidáme na půlky nakrájená rajčátka, česnek na plátky a na kolečka nakrájenou cibulku i s natí. Přidáme cukr, sůl, pepř a cca 10 minut restujeme.
Poté přidáme okapaný a vyždímaný špenát a společně s uvařenými těstovinami prohřejeme. Podle chuti dosolíme. Na talíři poházíme hoblinkami parmazánu a můžeme pokapat olivovým olejem.