Kuřecí s bylinkovou omáčkou a rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehenní řízky (možno použít i prsní, nebo kuřecí stehna, paličky atd.)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- petrželka
- bazalka
- rozmarýn
- tymián
- hladká mouka
- 100 ml sladké smetany
- 100 ml zakysané smetany
- 100 ml suchého sherry
- 100 ml bílého suchého vína
- 200 ml kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuřecí s bylinkovou omáčkou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou.
Na rozpáleném oleji jej opečeme do hněda z obou stran.
Poté přidáme na jemno pokrájenou cibuli, česnek a tymián s rozmarýnem, orestujeme, podlijeme sherry a vínem a necháme odpařit.
Pak zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
Maso vyjmeme, přlijeme smetany rozmíchané s trochou horké omáčky, aby se nám nesrazila, a povaříme do zhoustnutí.
Nakonec vmícháme na kostičky nakrájená rajčata a petrželku s bazalkou.
Prohřejeme a podáváme.