Čína z hlívy ústřičné se žampiony, lilkem a cuketou

Recepty, Houby

Suroviny

200 g hlívy ústřičné
150 g malých žampionů
1 jarní cibulka
tymián, petrželka
sůl, pepř
drcený kmín
ústřicová omáčka
olivový olej
půlka žluté papriky
1 malá cuketa
1/2 lilku

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu pokrájíme na proužky, žampiony na plátky, jarní cibulku pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme orestovat oba druhy hub. Posypeme kmínem, osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a petrželky. Dusíme doměkka.

  2. Nakonec přidáme k houbám podusit na kostičky pokrájenou žlutou papriku, lilek a cuketu. Dochutíme ústřicovou omáčkou, zamícháme. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!