Čína z hlívy ústřičné se žampiony, lilkem a cuketou
Recepty, HoubySuroviny
- 200 g hlívy ústřičné
- 150 g malých žampionů
- 1 jarní cibulka
- tymián, petrželka
- sůl, pepř
- drcený kmín
- ústřicová omáčka
- olivový olej
- půlka žluté papriky
- 1 malá cuketa
- 1/2 lilku
Postup Čína z hlívy ústřičné se žampiony, lilkem a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Hlívu pokrájíme na proužky, žampiony na plátky, jarní cibulku pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme orestovat oba druhy hub. Posypeme kmínem, osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a petrželky. Dusíme doměkka.
Nakonec přidáme k houbám podusit na kostičky pokrájenou žlutou papriku, lilek a cuketu. Dochutíme ústřicovou omáčkou, zamícháme. Podáváme s pečivem.