Vepřové smažené jazýčkové medailonky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřové jazyky
10 kuliček pepře
4 bobkové listy
sůl
sušený česnek (nebo čerstvý)
2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky opláchneme a uvaříme v osolené vodě s přidáním pepřů a bobkových listů do měkka.

  2. Když jazyky vyndáme horké, snažíme se je i horké oloupat, nebo je rychle namočíme do studené vody a to jde loupat skoro samo.

  3. Oloupané jazyky si nakrájíme na 1 cm silné, osolíme je a poprášíme sušeným česnekem, nebo potřeme čerstvým kolik kdo chce.

  4. Pak už jen obalíme v trojobalu-mouka+vejce+strouhanka a zvolna osmažíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!