Vepřové smažené jazýčkové medailonky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřové jazyky
- 10 kuliček pepře
- 4 bobkové listy
- sůl
- sušený česnek (nebo čerstvý)
- 2 vajíčka
- hladká mouka
- strouhanka
Postup Vepřové smažené jazýčkové medailonky
Postup přípravy receptu
-
Jazyky opláchneme a uvaříme v osolené vodě s přidáním pepřů a bobkových listů do měkka.
Když jazyky vyndáme horké, snažíme se je i horké oloupat, nebo je rychle namočíme do studené vody a to jde loupat skoro samo.
Oloupané jazyky si nakrájíme na 1 cm silné, osolíme je a poprášíme sušeným česnekem, nebo potřeme čerstvým kolik kdo chce.
Pak už jen obalíme v trojobalu-mouka+vejce+strouhanka a zvolna osmažíme.