Vepřové s jarní nádivkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší plátky vepřové krkovice (kýta, plec)
100 ml bílého vína
200 ml uzeného vývaru
sůl
pepř
kousek másla
olej
Na nádivku:
1 rohlík (nakrájený na kostičky)
hrst nakrájeného uzeného masa
hrst špenátu nebo mangoldu (možno použít i kopřivy)
1 vejce
2 PL smetany
špetka muškátového oříšku
petrželka
pažitka
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si co nejvíce naklepeme na slabý a velký plátek, osolíme a opepříme. Kostičky rohlíku a masa nasucho opečeme na pánvi, přesypeme do misky, pokropíme smetanou a uzeným vývarem a necháme nasáknout.

  2. Na pánev dáme špenát nebo pokrájený mangold, podlijeme 1 lžící vody a necháme ho zavadnout. Přidáme k rohlíkům s masem, vmícháme vejce, bylinky, osolíme a promícháme.

  3. Na maso navršíme směs a zavineme, omotáme provázkem nebo spíchneme jehlami.

  4. Na pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a závitky zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Podlijeme vínem a vývarem, přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca půl hodiny, během té doby přeléváme výpekem. Poté odkryjeme a dopečeme. Do výpeku nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!