Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1200 g vepřového masa
- 1 větší celer
- rybízová marmeláda
- 1 cibule
- limetková šťáva
- pepř
- sůl
- trochu cukru krupice
- 1 kostka Masoxu nebo zeleninového bujonu
- olej nebo sádlo na osmažení cibule a masa
- plátek másla na zjemnění šťávy
Postup Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem
Postup přípravy receptu
-
Z masa ukrojíme pláty na menší roládky. Přes fólii rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným celerem, lehce poprášíme krupičkovým cukrem, pokapeme limetkovou šťávou, zavineme a zavážeme nití.
Na tuku v hrnci osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a každou roládku ze všech stran opečeme-zatáhneme. Podlijeme 3 dl vody, rozdrobíme masox a zasypeme zbylým celerem.
Hrnec uzavřeme a necháme syčet na mírném ohni 30 minut. Vypneme, necháme dojít, hrnec otevřeme, roládky vytáhneme a uchováme v teple.
Šťávu rozmixujeme, přidáme plátek másla a silným varem provaříme na hustější konzistenci.
Z roládek odmotáme nit, nakrájíme na plátky, dáme na talíř a přelijeme šťávou. Podáváme s rýží, nebo s kuskusem.