Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1200 g vepřového masa
1 větší celer
rybízová marmeláda
1 cibule
limetková šťáva
pepř
sůl
trochu cukru krupice
1 kostka Masoxu nebo zeleninového bujonu
olej nebo sádlo na osmažení cibule a masa
plátek másla na zjemnění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Z masa ukrojíme pláty na menší roládky. Přes fólii rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným celerem, lehce poprášíme krupičkovým cukrem, pokapeme limetkovou šťávou, zavineme a zavážeme nití.

  3. Na tuku v hrnci osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a každou roládku ze všech stran opečeme-zatáhneme. Podlijeme 3 dl vody, rozdrobíme masox a zasypeme zbylým celerem.

  4. Hrnec uzavřeme a necháme syčet na mírném ohni 30 minut. Vypneme, necháme dojít, hrnec otevřeme, roládky vytáhneme a uchováme v teple.

  5. Šťávu rozmixujeme, přidáme plátek másla a silným varem provaříme na hustější konzistenci.

  6. Z roládek odmotáme nit, nakrájíme na plátky, dáme na talíř a přelijeme šťávou. Podáváme s rýží, nebo s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!