Guláš z jeleního masa
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 700 g jeleního masa (měla jsem plec)
- 6 větších cibulí
- 1 palici česneku
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 6 kuliček celého pepře
- 6 snítek rozmarýnu
- dle chuti feferonky
- 200 ml červeného vína
- podle potřeby hovězí vývar
- 100 g slaniny nebo špeku (já měla šebestiánský špek)
- sůl
- 150 g loupaných rajčat(mám své domácí)
- 1 lžíci sádla
Postup Guláš z jeleního masa
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek si rozmačkáme.
Do hrnce dáme sádlo a na kostky nakrájený špek, necháme zvolna škvařit. Přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme hezky do tmavě hněda. Když máme cibuli hotovou přidáme rozmarýn, bobkový list, maso a zprudka opečeme ze všech stran.
V hmoždíři si rozdrtíme koření, které přidáme k masu. Osolíme, přidáme nakrájené feferonky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni.
Když je maso skoro měkké podlijeme červeným vínem, přidáme loupaná rajčata. Dusíme dokud není maso měkké, podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Přílohu si každý zvolí dle své chuti.