Vepřové řízky s dijonskou hořčicí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové řízky (krkovice, kýta, kotleta)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- na obalení:
- mouka
- trošku mleté papriky
- vejce
- strouhanka
- sezamová semínka
- špetka sušeného tymiánu
- sádlo
- olej na smažení
Postup Vepřové řízky s dijonskou hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme smetanu s hořčicí, kdo chce může přidat trochu chilli.
Maso důkladně pomažeme hořčicovou směsí a necháme v lednici nejlépe přes noc.
Poté řízky obalujeme v mouce, vejcích a smíchané strouhance. Smažíme na sádle nebo oleji.