Vepřové řízky s dijonskou hořčicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové řízky (krkovice, kýta, kotleta)
2 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce smetany ke šlehání
sůl
pepř
na obalení:
mouka
trošku mleté papriky
vejce
strouhanka
sezamová semínka
špetka sušeného tymiánu
sádlo
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme smetanu s hořčicí, kdo chce může přidat trochu chilli.

  2. Maso důkladně pomažeme hořčicovou směsí a necháme v lednici nejlépe přes noc.

  3. Poté řízky obalujeme v mouce, vejcích a smíchané strouhance. Smažíme na sádle nebo oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!