Vepřové ragů na kořenové zelenině, pórku a brokolici
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 1 menší brokolice
- olej
- špetka sypké klobásové papriky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 pórek
- tymián
- bazalka
- olej
- vývar
- sůl
- pepř
Postup Vepřové ragů na kořenové zelenině, pórku a brokolici
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme pokrájené maso, posypanou klobásovou sypkou paprikou, osolíme, opepříme, zprudka orestujeme, až se maso pěkně zatáhne.
Takto upravené maso přendáme na pekáček. K pokrájenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky, vmícháme pokrájenou a očištěnou kořenovou zeleninu, nasekaný tymián a bazalku, podlijeme vývarem a dusíme v předehřáté troubě doměkka.
Na konci dušení přidáme omyté růžičky brokolice, krátce ještě podusíme. Sos je dost hustý, nezahušťujeme.
Podáváme s bramborovou kaší.