Vepřové plecko v zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka
- 50 g slaniny
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/2 petržele
- 1/2 celeru
- 4 zrnka pepře
- 4 zrnka nového koření
- šálek vývaru
- bobkový list
- tymián
- citronová kůra
- 1/8 l červeného vína
- 30 g hl. mouky
- sůl
- pepř
Postup Vepřové plecko v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v hrnci, osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, kolečka mrkve, petržele a kostičky celeru, kousek citronové kůry.
Přidáme koření a až zeleninová směs zrůžoví přidáme maso. Maso necháme zatáhnout a počkáme až pustí šťávu, dusíme doměkka za občasného podlití vývarem.
Až je maso měkké, zalijeme ho červeným vínem, zatřeme ho zátěrkou - vodou smíchanou s hladkou moukou, necháme povařit. Podle chuti dosolíme, dopepříme.