Jogurtové rychlokoblížky s povidly
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g bílého smetanového jogurtu
- 1 vejce
- 1 a1/4 hrnku polohrubé mouky
- 1-2 lžíce cukru
- 1 lžíce rumu
- rovná lžička jedlé sody
- vanilkový cukr nebo aroma
- citronová kůra
- sůl
- olej na smažení
- povidla
- rum na zředění
- cukr a skořice podle chuti
Postup Jogurtové rychlokoblížky s povidly
Postup přípravy receptu
-
Jogurt smícháme s vejcem a cukrem. Přidáme mouku a zbytek surovin. Vymícháme hladké vláčné těsto a necháme chvilku odpočinout.
Mezitím připravíme povidla a sáček na plnění s delší rovnou špičkou. Měla jsem jednorázový sáček. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.
Lžíci odebíráme kousky těsta a vkládáme do oleje. Po chvilce, když se zespodu zatáhnou, otočíme je a nafouknou se pěkně do kulata. Jsou tak lehké, že se otáčejí samy.
Smažíme pozvolna dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek a necháme malou chvíli vychladnout, nesmí být studené. Sáček naplníme povidly. Každou koblihu napíchneme špičkou a naplníme. Stačí už jen pocukrovat.