Jogurtové rychlokoblížky s povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g bílého smetanového jogurtu
1 vejce
1 a1/4 hrnku polohrubé mouky
1-2 lžíce cukru
1 lžíce rumu
rovná lžička jedlé sody
vanilkový cukr nebo aroma
citronová kůra
sůl
olej na smažení
povidla
rum na zředění
cukr a skořice podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt smícháme s vejcem a cukrem. Přidáme mouku a zbytek surovin. Vymícháme hladké vláčné těsto a necháme chvilku odpočinout.

  2. Mezitím připravíme povidla a sáček na plnění s delší rovnou špičkou. Měla jsem jednorázový sáček. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.

  3. Lžíci odebíráme kousky těsta a vkládáme do oleje. Po chvilce, když se zespodu zatáhnou, otočíme je a nafouknou se pěkně do kulata. Jsou tak lehké, že se otáčejí samy.

  4. Smažíme pozvolna dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek a necháme malou chvíli vychladnout, nesmí být studené. Sáček naplníme povidly. Každou koblihu napíchneme špičkou a naplníme. Stačí už jen pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!