Vepřové plátky v pikantní omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa - já jsem použila krkovici
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 1 hrst strouhaného celeru
- 300ml mléka
- 2 lžičky solené tresky
- 2 lžíce mouky a voda na tzv. záklechtku
- česneková sůl
Postup Vepřové plátky v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, na okrajích nařízneme a posolíme česnekovou solí. Na sádle opečeme plátky masa po obou stranách až bude maso měkké.
Maso dáme bokem a do výpeku dáme osmažit celer. Poté přilijeme mléko, přidáme tresku a záklechtku = rozmícháme mouku s vodou.
Krátce omáčku povaříme a poté ji rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vložíme do omáčky. Jako přílohu jsem použila manželovi oblíbené špagety.