Vepřové plátky po Balkánsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové kýty
koření Balkánské ražničí
hladká mouka
sušená rajčata
sůl
pepř
tymián
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kýty naklepeme a naložíme do koření Balkánské ražniči“, které rozmícháme s trochou oleje. Na 6 plátků masa použijeme cca polovinu kořenící směsi. Koření poctivě vetřeme do masa a dáme uležet do chladna nejlépe do druhého dne.

  2. Maso poté zprudka orestujeme z obou stran na pánvi a orestované plátky přendáme do hrnce. Maso zalijeme vývarem (není-li stačí 1 kostka Masoxu) a přidáme asi 10 ks sušených rajčat a dvě špetky sušeného tymiánu.

  3. Necháme lehce podusit cca 30 minut a následně plátky masa vyjmeme, šťávu zahustíme lehce trochou mouky rozmíchané ve vodě a osolíme, opepříme dle chuti. Vrátíme maso do omáčky a necháme lehce prohřát. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!