Vepřové plátky na špeku a česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky
- 1-2 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- mletý kmín (může být i drcený)
- špek (nakrájená hrstka)
- mouka na zahuštění
- voda
Postup Vepřové plátky na špeku a česneku
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme cibuli, jakmile se trochu zatáhne, přidáme nakrájený špek, poté osolené a opepřené maso (nesolíme tolik, protože špek je sám o sobě slaný). Až se zatáhne maso, přidáme prolisovaný česnek. Krátce necháme a přidáme kmín (cca čtvrt lžičky). Poté zalijeme vodou, nebo vývarem. Vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Dle potřeby přidáváme vodu, nebo vývar.
Jakmile je maso měkké, zahustíme moukou smíchanou s vodou (cca 2 dl vody a 3 lžíce mouky) tak, aby to nebylo moc řídké a moc husté. Za stálého míchání lijeme do omáčky. Vaříme ještě asi 10-15 minut.
Podávat můžeme s rýží, těstovinami, knedlíkem, bramboráčky.