Vepřové plátky na pivě se sušenými rajčaty, sýrem a smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřového na řízky
- 250 ml světlého piva
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g nastrouhaného sýru
- 6 větších sušených rajčat v oleji
- 200 ml 30% smetany (může být i 12%)
- 1 lžíce petrželky
- olej
- bílý mletý pepř
- sůl
Postup Vepřové plátky na pivě se sušenými rajčaty, sýrem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na plátky, mírně ho poklepeme klouby na ruce, osolíme, opepříme a dáme na pánev s olejem rychle osmahnout obě strany, přidáme cibuli na proužky a česnek na plátky, ještě zalijeme pivem a dusíme.
Když maso změkne, tak si ho vyndáme a uděláme si přílohovou omáčku-na výpek, který nám zůstal dáme pokrájená rajčata, chvilku je podusíme, pak přidáme smetanu, provaříme a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a petrželku.
Maso vrátíme promícháváme, dochutíme a už nevaříme.