Rychlá prejtová polévka se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

120 g sekaných krup
sůl
pepř
majoránka
6 stroužků česneku
2 lžíce petrželky nebo libečku
4 velké brambory
2 l vývaru z kosti nebo z vepřových žeber
1 jitrnicový prejt (zmrazeny)
špetka zázvoru strouhaného
1 zmrazená zelenina na svičkovou

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si krupky nebo kroupy ve vodě se soli a slijeme je.

  2. Mezi tím si uvaříme žebra nebo jen kosti a do vývaru dáme vařit na kostičky nakrájené brambory.

  3. Pak přidáme rozmražený prejt, česnek, pepř, majoránku a zeleninu a rozmícháme dál pak prejt ve vývaru tak, aby nebyly kousky a povaříme krátce.

  4. Nakonec jen přidáme uvařené krupky a polévku zdobíme libečkem nebo petrželkou a podle chutí dodáme buď sůl nebo pepř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!