Falešný Kuba (Kubík)
Recepty, OstatníSuroviny
- kroupy
- česnek
- cibule
- salám Gothaj (nebo podobný)
- sůl
- pepř
- sádlo
- všechny ingredience dáváme podle množství krup a vlastní chuti
Postup Falešný Kuba (Kubík)
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu.
Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova.
Do okapaných krup prolisujeme česnek a přidáme osmažený salám s cibulkou a osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, abychom předešli nevyrovnanosti chuti.
Směs vložíme do pekáčku lehce vymazaného sádlem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pokud máme kroupy hodně vychladlé, je lepší péci na nižší teplotu, aby se stačilo vše prohřát a propéct (180-200°C). Pokud chceme mít hotovo dříve, dáme vyšší teplotu. Při všech teplotách pečeme tak dlouho, dokud se na Kubíkovi nevytvoří jakási krustička.