Vepřové ocásky s bramborovým knedlíkem a zelím na cibulovém pyré
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové ocásky
- česnek
- 4 cibule
- 1 pivo
- klasický bramborový knedlík
- klasické sladkokyselé zelí dle chuti
Postup Vepřové ocásky s bramborovým knedlíkem a zelím na cibulovém pyré
Postup přípravy receptu
-
Maso si odblaníme, dáme do větší misky a naložíme s tymiánem a kousky česneku a dodáme dostatečné množství oleje, necháme přes noc v lednici, nesolíme.
Druhý den si připravíme klasické bramborové těsto na knedlíky a místo šišek si uválíme kulaté velké noky.
Kysané zelí každý udělá jak má rád a jak si na něm nejvíc pochutná, mně chutná sterilované, klasičtější hospodské.
Naložené maso osolíme, okmínujeme a dáme péct, ale pod něj dáme péct taky 4 menší cibule nebo 2 velké, pečeme asi hodinu a půl a podle potřeby podléváme pivem, až je maso dozlatova upečené.
Vyjmeme ho a ponorným mixérem v pekáči rozsekáme cibuli na pyré a podle potřeby dochutíme.
Podáváme s knedlíkem a zelím přelité štávou z cibule, bylinek a piva.