Těstoviny s masovými knedlíčky, špenátem a hlívou ústřičnou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g oblíbených těstovin
- 400 g mletého masa
- 2 šalotky
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 1/2 svazku hladkolisté petrželky
- 2 stroužky česneku
- 200 g mraženého špenátu
- 200 g hlívy ústřičné
- 100 ml bujónu nebo masového vývaru
- 2 zakysané smetany
- černý pepř
- sůl
- olej
- parmazán na posypání
Postup Těstoviny s masovými knedlíčky, špenátem a hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dobře promícháme s jemně nasekanou šalotkou (nejlépe v elektrickém sekáčku), nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, vejci a strouhankou. Osolíme, opepříme, dobře zpracujeme a tvoříme kuličky velikosti lískového oříšku.
V pánvi rozehřejeme olej a kuličky opečeme ze všech stran dohněda. Hotové vyjmeme a olej odlijeme tak, aby v pánvi zbyly cca 3 lžíce. Do výpeku vložíme nakrájenou hlívu, orestujeme a přidáme zmrzlý špenát. Osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme ho rozmrazit.
Průběžně podléváme malým množstvím vývaru. Hlíva by měla být hotová současně s rozmraženým a prohřátým špenátem. Vrátíme masové knedlíčky, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.
Do hotové směsi přimícháme čerstvě uvařené těstoviny a při podávání sypeme jemně nastrouhaným parmazánem.