Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 vejce
- olej
- máslo (tenký plátek)
- sůl
- pepř bílý mletý
- tymián čerstvý (mezi prsty)
- 3 lžičky rajčatového protlaku
- 2 ks nového koření
- 3 ks pepře
- 1 bobkový list
- 3 kuličky jalovce
- koření divočina
- 2 cibule (větší)
- mouka hladká
- 2 lžičky marmelády ostružinové
- 2 dl červeného vína (suchého)
Postup Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna vykostíme, (lze koupit i vykostěná). Plátky jemně prořízneme do šířky a lehce naklepeme (přes fólii). Plátky masa osolíme, posypeme kořením divočina a necháme chvilku odležet.
Vajíčka rozklepneme do hrníčku, lehce osolíme a přidáme tymián. Na pánvičce rozpálíme olej a uděláme omeletky.
Na maso dáme omeletky a pak plátky srolujeme. Konce spíchneme jehlami, nebo rolky ovážeme nití, aby se nerozmotaly.
V pekáčku na oleji a másle orestujeme na osminky nakrájenou cibuli, pak vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. K masu přidáme rajčatový protlak, vše podlijeme do 2/3 výšky masa horkou vodou, jemně přisolíme, zakryjeme pokličkou a dáme do rozpálené trouby (180°C) na 30 minut. Poté maso v pekáčku otočíme a dáme ještě na 10 minut péct. Můžeme už nechat odklopené, aby se na roládkách udělala barvička.
Poté rolky vyjmemem a uložíme je do tepla.
Šťávu zahustíme světlou jíškou (lze i moukou rozmíchanou ve vodě), přidáme marmeládu a dáme na 20 minut pomalu provařit. Pak přilijeme červené víno, necháme přijít k varu a vypneme. Šťávu dle potřeby dochutíme solí a vložíme do ní jehel / nití zbavené rolky. Jako příloha se hodí rýže, brambory.