Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 vejce
olej
máslo (tenký plátek)
sůl
pepř bílý mletý
tymián čerstvý (mezi prsty)
3 lžičky rajčatového protlaku
2 ks nového koření
3 ks pepře
1 bobkový list
3 kuličky jalovce
koření divočina
2 cibule (větší)
mouka hladká
2 lžičky marmelády ostružinové
2 dl červeného vína (suchého)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, (lze koupit i vykostěná). Plátky jemně prořízneme do šířky a lehce naklepeme (přes fólii). Plátky masa osolíme, posypeme kořením divočina a necháme chvilku odležet.

  2. Vajíčka rozklepneme do hrníčku, lehce osolíme a přidáme tymián. Na pánvičce rozpálíme olej a uděláme omeletky.

  3. Na maso dáme omeletky a pak plátky srolujeme. Konce spíchneme jehlami, nebo rolky ovážeme nití, aby se nerozmotaly.

  4. V pekáčku na oleji a másle orestujeme na osminky nakrájenou cibuli, pak vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. K masu přidáme rajčatový protlak, vše podlijeme do 2/3 výšky masa horkou vodou, jemně přisolíme, zakryjeme pokličkou a dáme do rozpálené trouby (180°C) na 30 minut. Poté maso v pekáčku otočíme a dáme ještě na 10 minut péct. Můžeme už nechat odklopené, aby se na roládkách udělala barvička.

  5. Poté rolky vyjmemem a uložíme je do tepla.

  6. Šťávu zahustíme světlou jíškou (lze i moukou rozmíchanou ve vodě), přidáme marmeládu a dáme na 20 minut pomalu provařit. Pak přilijeme červené víno, necháme přijít k varu a vypneme. Šťávu dle potřeby dochutíme solí a vložíme do ní jehel / nití zbavené rolky. Jako příloha se hodí rýže, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!