Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 masité vepřové ocásky
1/2 celeru
1 celá palice většího česneku
1 velká cibule
pár snítek čerstvého rozmarýnu
300 ml černého piva
drcený kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu.

  2. Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.

  3. Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby.

  4. Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda.

  5. Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!