Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 masité vepřové ocásky
- 1/2 celeru
- 1 celá palice většího česneku
- 1 velká cibule
- pár snítek čerstvého rozmarýnu
- 300 ml černého piva
- drcený kmín
- pepř
- sůl
Postup Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu.
Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.
Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby.
Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda.
Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád.