Vepřové na způsob golubců
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřového masa nejlépe plece
- 300 g nakrájeného bílého hlávkového zelí
- 1 velká cibule
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 zakysaná smetana (180 g)
- 1/2 smetany na vaření (100 - 125 ml)
- 1 polévková lžíce mleté sladké papriky
- 3 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 2 polévkové lžíce sádla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
Postup Vepřové na způsob golubců
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout.
Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a rychle restujeme.
Podlijeme vodou max. do výše masa.
Vmícháme rajčatový protlak, vhodíme koření, přiklopíme a dusíme pozvolna 30 minut.
Mezitím nakrájíme zelí.
Po půlhodině dušení k masu přidáme zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme obě prohřáté smetany a dochutíme.