Vepřové na způsob golubců

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřového masa nejlépe plece
300 g nakrájeného bílého hlávkového zelí
1 velká cibule
1 malý rajčatový protlak
1 zakysaná smetana (180 g)
1/2 smetany na vaření (100 - 125 ml)
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
2 polévkové lžíce sádla
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout.

  2. Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a rychle restujeme.

  3. Podlijeme vodou max. do výše masa.

  4. Vmícháme rajčatový protlak, vhodíme koření, přiklopíme a dusíme pozvolna 30 minut.

  5. Mezitím nakrájíme zelí.

  6. Po půlhodině dušení k masu přidáme zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme obě prohřáté smetany a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!