Vepřové na houbách a smetaně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepř. masa
- např. plecko, krkovice
- mix hub (já měla plnou krabičku od po Perly)
- 1 smetana na vaření (250 ml)
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 lžíce grilovací koření
- 1/2 lžíce houbového koření
- 1 masox + 1/2 l vody (= vývar)
- hl. mouka
- olej
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- voda
- 10-15 dkg strouhaného sýru
Postup Vepřové na houbách a smetaně
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.
Na oleji zpěníme 1/2 cibulky, přidáme obalené maso a zprudka restujeme. Maso vyjmeme a dáme do pekáčku. Podlijeme 1/2 vývaru a dáme do předehřáté trouby péci na 200°C.
Do pánvičky, ve které jsme smažili maso, nalijeme 3 lžíce vývaru a trochu vody, zahřejeme, (zbylá mouka se pustí a vytvoří se omáčka). Do ní dáme podusit houby. Houby osolíme, opepříme, přidáme houbové koření a kmín. Dusíme 10 minut.
Maso vyndáme z trouby, podlijeme vodou a vývarem, přidáme houby, promícháme a ještě dáme druhou polovinu cibule nakrájenou na půlměsíčky a česnek na plátky. Dáme znovu do trouby a pečeme do měkka. Stále kontrolujeme vodu - popř. dolíváme.
Když je maso měkké, přilijeme smetanu a sýr a promícháme. Dáme ještě zatáhnout do trouby na 10 minut a můžeme podávat. Jako příloha se hodí brambory, těstoviny, rýže.