Vepřové na houbách a smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepř. masa
např. plecko, krkovice
mix hub (já měla plnou krabičku od po Perly)
1 smetana na vaření (250 ml)
sůl
pepř
kmín
1 lžíce grilovací koření
1/2 lžíce houbového koření
1 masox + 1/2 l vody (= vývar)
hl. mouka
olej
1 velká cibule
2 stroužky česneku
voda
10-15 dkg strouhaného sýru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.

  2. Na oleji zpěníme 1/2 cibulky, přidáme obalené maso a zprudka restujeme. Maso vyjmeme a dáme do pekáčku. Podlijeme 1/2 vývaru a dáme do předehřáté trouby péci na 200°C.

  3. Do pánvičky, ve které jsme smažili maso, nalijeme 3 lžíce vývaru a trochu vody, zahřejeme, (zbylá mouka se pustí a vytvoří se omáčka). Do ní dáme podusit houby. Houby osolíme, opepříme, přidáme houbové koření a kmín. Dusíme 10 minut.

  4. Maso vyndáme z trouby, podlijeme vodou a vývarem, přidáme houby, promícháme a ještě dáme druhou polovinu cibule nakrájenou na půlměsíčky a česnek na plátky. Dáme znovu do trouby a pečeme do měkka. Stále kontrolujeme vodu - popř. dolíváme.

  5. Když je maso měkké, přilijeme smetanu a sýr a promícháme. Dáme ještě zatáhnout do trouby na 10 minut a můžeme podávat. Jako příloha se hodí brambory, těstoviny, rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!